سیستم های تولید اکسیژن PSA (Pressure Swing Adsorption) برای بیمارستان ها و مراکز درمانی این امکان را فراهم میسازد که بدون وابستگی به اکسیژن کپسولی بتواند در محل مصرف اکسیژن تولید کنند و نگران قیمت یا تحویل نامنظم اکسیژن نباشند مزایای این سیستم عبارت است از ایمنی، هزینه های اضافی، پرسنل کمتر و اطمینان کامل به منبع دائمی اکسیژن. هوا شامل 21 % اکسیژن 78 % نیتروژن و 1% گازهای دیگر است. دستگاه، اکسیژن را تحت فرآیندی بنام جذب تحت فشار PSA از هوا جدا میسازد و در این فرآیند و با بکارگیری بستری از غربال مولکولی از جنس زئولیت سنتزی، نیتروژن و ناخالصی های دیگر را در فشار بالا از هوا جذب و در فشار پایین آزاد میکند. در مولد PSA برای جذب سطحی دائمی ازت و ناخالصی دیگر دو بسترغربال مولکولی، نیتروژن را جذب و اکسیژن را از خود رد میکند قبل از اینکه بستر مولکولی اول از نیتروژن اشباع شود هوای ورودی به بستر مولکولی دوم وارد و در طی این مدت بستر مولکولی دوم اکسیژن تولید میکند و در همان زمان بستر مولکولی اول در اثر کاهش فشار از نیتروژن تخلیه و با اکسیژن پالایش شده به حالت اولیه برمیگردد این سیکل بطور مداوم تکرار میشود تا اینکه اکسیژن با خلوص 95/5 درصد بدست آید این اکسیژن مناسب برای هرگونه مصرف پزشکی است.
همچنین بخوانید : زئولیت دستگاه اکسیژن ساز چیست
براساس تکنولوژی PSA دستگاه باید طوری طراحی شود که امکان ایجاد فشار مثبت و منفی در آن اجراء شود به همین جهت باید هوای فشرده، خشک، با خروجی غیرنوسانی و با غلظت بالا با هشدار دهنده های مانتیورینگ مطمئن ایجاد شود. دستگاه بر اساس تکنولوژی فوق شامل بخشهای زیر است:
کمپرسور هوای فشرده
وظیفه این قسمت از دستگاه گرفتن هوای محیط و فشرده کردن آن جهت تأمین هوای موردنیاز است که دارای دو خروجی میتواند باشد:
الف) جهت تهیه اکسیژن
ب) جهت تهیه هوای فشرده در اتاقهای عمل. براساس شرایط محیطی محل نصب کمپرسور متغیر بوده و با توجه به پنوماتیک بودن تجهیزات مطابقت 1FAD، کمپرسور با این هوای موردنیاز از اهمیت زیادی برخوردار است.
همچنین بخوانید : کمپرسور دستگاه اکسیژن ساز چیست
خشک کن
بخاطر خاصیت رطوبت گیری قوی زئولیت ها، در صورت ترکیب با آب یک واکنش شیمیائی گرمازا ایجاد میکند که با تغییر در خاصیت زئولیت ها، سبب پایین آمدن خلوص اکسیژن و کاهش عمر مفید دستگاه خواهد شد لذا محاسبه و نوع انتخاب خشک کن به چهار عامل زیربستگی دارد.
الف) نقطه شبنم دستگاه ب) بیشترین دمای محیط ج) دمای هوای فشرده د) فشار کارکرد
از نکات جالب آن تعبیه المنت حرارتی با درجه های مختلف هوائی و هوای فشرده مورد نظر است بدان جهت در تابستان و زمستان تنظیم این المنت و کنترل هوای محیط و هوای فشرده متغیر خواهد بود.
فیلترهای دستگاه باید بتواند هوای طبی مورد نیاز ژنراتور را از نظر میکروبی هم در ورودی و هم خروجی و با توجه به شرایط محیطی محاسبه و با ضریب اطمینان بالا انتخاب و نصب گردد. فیلترها باید دارای Economizer باشند که طول عمر واقعی المنت فیلتر را نشان داده و در صورت تمام شدن عمر مفید گیج همراه با الارم به کاربر هشدار دهد تا المنت را تعویض کنند.
با توجه به نوسانات هوای فشرده و جریان الکتریکی و همچنین ضرورت ذخیره سازی اکسیژن پس از تهیه و استفاده از رگولاتورها و واگنرهای تثبیت فشار و شیرهای کنترل شده فشار، محاسبه مختصات این تانک براساس فشار موردنیاز از نظر جنس و ضخامت ورق آن مهم است.
سیستم تغلیظ اکسیژن
مهمترین بخش دستگاه بوده که شامل دو ستون استوانه ای است که داخل آن با ماده غربال مولکولی زئولیت پر شده است. محیط های فوقانی دارای فشار مثبت و محیط تحتانی دارای فشار منفی جهت ذخیره موقت اکسیژن و نیتروژن بوده و بهتر است که دائماً تحت کنترل هوشمند، دمای آن ثابت و خشک کردن آن ادامه داشته باشد و قسمت مهمتر آن سیستم شیرهای برقی با فرکانس ثابت برق که با سیکل مثبت یک طرف فشرده و طرف بعدی وکیوم و در سیکل منفی آن طرف دوم فشرده و طرف اول وکیوم شود و جهت خروجی نیتروژن میتوان آن را تخلیه یا جهت استفاده در کپسول و لوله های مصرف بجای هوای فشرده و مصارف دیگر پزشکی استفاده نمود.
بعد از تهیه اکسیژن توسط غربال مولکولی و جذب سطحی زئولیت باید آن را فشرده و در تانکی ذخیره کرد. کنترل نوسان اکسیژن در تانک و خروجی آن و کنترل نوسانات در لوله های انتقال و ولوها و گیج های مختلف، ضروریست و محاسبه جنس و ظرفیت آن و ضخامت ورق آن بسیار مهم بوده و باید با فشار موردنیاز مطابق داشته باشد و همچنین توسط واگنرها و رگولاتورهای مختلف کنترل شود.
سیستم مانتیورینگ اکسیژن
این سیستم نشانگرها و کنترلرهای مختلف را شامل میگردد از جمله:
الف) خلوص اکسیژن 90 تا 99 درصد ب) فشار ورودی 140 اتمسفر و خروجی 4 اتمسفر
ج) شار خروجی اکسیژن در این سنسورها انواع مختلف صوتی، نوری و گیجی خواهد بود. سیستم مانیتورینگ اکسیژن با
تکنولوژی پارامگنتیک (بدون نیاز به سنسور اکسیژن) جزء استاندارد هر یک از دستگاههای پزشکی AIR Sep است و از نظر دقت کنترل و قاطعیت اطمینان بی رقیب است.
مقاوم در برابر عوامل جوی قابل تحویل است و براساس تغییرات هوای جوی سرما و گرما و رطوبت قابل برنامه ریزی بوده و تغییرات لازم در دستگاه بصورت الکترونیکی خواهد بود و میتوان اکسیژن تولیدی را به دو سیستم مصرف کاملاً مستقل متصل نمود تا دارای پشتیبانی در مواقع اضطراری باشد و جایگزین وصل کپسول و تزریق اکسیژن به مسیر لوله کشی باشد.
سیستم کپسول اکسیژن پرکنی
به منظور تولید اکسیژن برای فروش و مصرف در محل های دیگر و همچنین برای پشتیبانی خود دستگاه در موارد اضطراری میتواند امکانات فشرده سازی اکسیژن و پرکنی کپسول تا فشار3000 psi را تأمین کند و بصورت اتوماتیک در صورت افت خلوص و فشار مسیر مصرف، به کپسول های اکسیژن پشتیبان وصل شود.
همچنین بخوانید : تفاوت دستگاه اکسیژن ساز خانگی و کپسول اکسیژن
مشاوره رایگان جهت تعمیرات اکسیژن ساز 04133362384
هوا شامل تقریبا 21 درصد اکسیژن و بیشتر از 78 درصد نیتروژن است. در روش درمان اکسیژن فشار بالا درصد اکسیژن تنفس توسط بیمار نزدیک به 100 درصد است که تقریبا پنج برابر بیشتر از درصد اکسیژن موجود در هوا است. فشار اکسیژن تنفس شده توسط بیمار تقریبا 1.5 برابر (و گاهی تا سه برابر) بیشتر از فشار اتمسفر است. بنابراین این روش میتواند تا 15 برابر میزان اکسیژن تنفس موجود در هوای با فشار نرمال را به بیمار برساند. مازاد اکسیژن تنفس شده از طریق ریه ها در پلاسمای خون حل شده و سپس توسط خون به هریک از قسمتهای بدن منتقل میشود. اثر این اکسیژن اضافی در قسمتهای مختلف بدن متفاوت است. این روش میتواند زندگی بیمار را نجات دهد و در برخی دیگر میتواند بهبود و بازسازی بافتها را تسریع کند.
دستگاه اکسیژن ساز (Oxygen Concentrator)، دستگاهی است که برای غنی ساختن اکسیژن هوا بکار میرود. اکسیژن ساز دستگاه های پزشکی هستند که اکسیژن موجود در هوای محیط را متمرکز میکنند تا گاز اکسیژن غنی شده را برای بیماران تامین کنند. دو نوع اصلی از اکسیژن سازها به نام اکسیژن ساز ثابت و قابل حمل (پرتابل). اغلب اکسیژن سازهای خانگی، از نوع ثابت هستند و میتوانند برای تولید اکسیژن، به صورت مداوم و یا پالسی مورد استفاده قرار بگیرند. اکسیژن سازهای قابل حمل، برای راحتی انتقال، طراحی شده اند و اغلب فقط به صورت پالسی اکسیژن تولید میکنند. برای بهره بردن حداکثر از اکسیژن تراپی، بهتر است از لوازم جانبی اکسیژن ساز مانند فیلتر، مرطوب ساز، لوله ی اکسیژن و غیره استفاده کرد. امروزه، اکسیژن تراپی به کمک انواع متعدد اکسیژن سازها، بسیار راحت و بدون دردسر شده است.
دستگاه اکسیژن ساز، توسط پمپ مخصوص(کمپرسور)، هوای درون اتاق را مکیده و سپس از محفظه های پودر زئولیت عبور میدهد و پودر زئولیت، اکسیژن 21 درصد موجود در هوای ورودی را از گازهای دیگر هوا جدا کرده و به سمت محفظه های دیگر هدایت مینماید. کمپرسور موجود در دستگاه اکسیژن ساز، فشار و درصد اکسیژن را در محفظه ها بالا برده و خلوص اکسیژن داخل آنها را به 94 درصد و فشار آنرا به حدود 230 میلیمتر جیوه میرساند. اکسیژن از درون محفظه نگهداری به پشت فلومتر جلوی دستگاه هدایت شده و از نازل مخصوص به سمت بینی و دهان بیمار هدایت میگردد.
- نبولایزر
- لیوان مرطوب کننده
- فیلتر دستگاه اکسیژن ساز
- فیلتر گردگیر
- سوند نازال اکسیژن
- ماسک اکسیژن
برای بیمارانی که از آمفیزم، بیماری مزمن انسداد ریه و یا سایر بیماریهای تنفسی رنج میبرند، اکسیژن سازها یکی از تجهیزات ضروری پزشکی هستند. بیماران حاد ریوی، پونومی، آسمی، قلبی و حتی افراد سالم نیز جهت رفع خستگی روزانه میتوانند از این دستگاه استفاده کنند. زندگی بسیاری از بیماران به این دستگاه وابسته است. برای تامین مستمر اکسیژن، در محیط خانه، برای بیماران نیازمند به اکسیژن تراپی، استفاده از این دستگاه مفید خواهد بود. پزشکان اغلب مقدار اکسیژن مورد نیاز بیمار را در نسخه مشخص میکنند. این میزان اکسیژن اغلب با واحد لیتر در دقیقه (L/M) معین میشود. بسیاری از بیماران، بسته به شرایط شان، به جز هنگام روز، در شب نیز به اکسیژن ساز نیاز دارند. در این صورت نیاز به استفاده از اکسیژن سازهای خانگی خواهد بود.
همچنین بخوانید : آموزش نحوه استفاده از دستگاه اکسیژن ساز
اکسیژن ساز پرتابل وسیله دیگری است که جهت استفاده بیمار در بیرون از منزل طراحی و تولید گردیده است. اکسیژن ساز پرتابل از همان مکانیزم عمومی تولید اکسیژن استفاده مینماید ولی تفاوت آن در کوچک بودن اندازه و وزن دستگاه و نیز مجهز بودن به باتری شارژی داخلی است. در حین متصل بودن دستگاه به برق 220 ولت شهری و یا 12 ولت فندکی اتومبیل باتری شارژی داخل دستگاه، شارژ میشود تا در مواقع مورد نیاز، برق دستگاه را تامین نماید. اکثر دستگاههای اکسیژن ساز پرتابل از سیستم خروجی IMPULS استفاده مینمایند. این سیستم توسط سنسورهای فشار بسیار حساس داخل دستگاه دم و بازدم بیمار را تشخیص میدهد و در هنگام دم اکسیژن را خارج و در هنگام بازدم آنرا قطع مینماید. این تکنیک موجب صرفه جویی در مصرف انرژی دستگاه و نیز سهولت تنفس بیمار میگردد. اکسیژن ساز خانگی در مدلهای 3، 5، 6، 7، 8 و 10 لیتر در دقیقه تولید و عرضه گردیده است. منظور از 3 یا 5 لیتر در دقیقه حجم و فلوی اکسیژن ماکزیمم تولیدی دستگاه است. برای بیماران با مشکلات آسم حاد و مزمن و یا مشکلات غیر حاد تنفسی دستگاه 3 و 5 لیتر مناسب است. خلوص اکثر دستگاه ها در فلوی 5 لیتر در دقیقه به میزان 40 درصد کاهش مییابد. بیماران حاد ریوی و یا سرطانی و یا تخریب ریه و نیز موارد بیماریهای تهاجمی مانند ALS، MS و یا بیماران منتظر پیوند ریه با تخریب بالای 60 درصد ریه باید از دستگاه های اکسیژن ساز با ظرفیت 7 تا 10 لیتر در دقیقه استفاده نمایند.
همچنین بخوانید : دستگاه اکسیژن ساز کوچک پرتابل یا قابل حمل همراه چیست
خلوص اکسیژن خروجی اکسیژن ساز معمولا بین 93 تا 95 درصد است. دستگاه بطور عادی اگر روشن باشد و به بیمار متصل نباشد هیچگونه اکسیژنی را به فضای اتاق اضافه نمینماید. اکسیژن ساز خانگی با برق کار کرده و فاقد باتری و یا سیلندر ذخیره است و به محض قطع شدن برق عمل دستگاه متوقف میگردد.
فیلترهای ورودی دستگاه اکسیژن ساز 2 نوع فیلتر هستند :
الف) فیلتر اول از جنس اسفنج متخلخل پلی اورتان یا همان ابر صنعتی است و قابل شستشو بوده و باید هر هفته یکبار شسته شود .
ب) فیلتر دوم از جنس کاغذ فیلترهای HEPA است و حداقل هر 6 ماه یکبار باید تعویض گردند.
دستگاه اکسیژن ساز هیچگاه به پهلو قرار نگرفته و یا حمل نگردد، زیرا به دلیل معلق بودن موتور کمپرسور داخل دستگاه، احتمال سقوط موتور و خرابی پمپ است. در قسمت خروجی اکسیژن دستگاه، لیوان مانومتر است که اکسیژن خروجی از داخل آن عبور کرده و مرطوب میگردد. این لیوان باید تا یک سوم داخل آن آب مقطر یا جوشیده ریخته شود و هر 10 روز یکبار سوراخهای نازل شلنگ داخل لیوان، جرم زدایی شده و یا توسط سوزن یا وسیله تیز، سوراخ های آن باز گردد.
خلوص 90 تا 94 درصدی اکسیژن
سازگاری کامل با بافتهای قلبی و عروقی بدن
مقرون به صرفه بودن
تأثیر مثبت بر کیفیت تنفس و عملکرد بافتهای مختلف بدن بیماران
- این دستگاه به ولتاژ برق ثابت نیاز دارد. به همین دلیل نیز به هنگام استفاده از آن باید یک دستگاه محافظ برق برای آن تهیه کنید.
- زمانی که میخواهید دستگاه را روشن کنید از تهویه هوا در محیط اطراف، اطمینان حاصل نمایید. درصورتی که در اطراف فیلترهای دستگاه، جریان هوا وجود نداشته باشد عملکرد دستگاه با مشکل مواجه خواهد شد.
- دستگاه اکسیژن ساز را نباید در محیط هایی که گرد و غبار وجود دارد استفاده کنید. در صورت ورود این گرد و غبار و آلودگی ها به فیلترهای تعبیهشده در دستگاه، فیلترها مسدود شده و درنتیجه آن، کمپرسور هوا متحمل فشار زیادی میشود.
- این دستگاه میتواند به صورت شبانه روزی کار کند؛ اما اگر هدف شما از آموزش طرز نگه داری از دستگاه اکسیژن ساز این است که طول عمر آن را افزایش دهید توصیه میکنیم هر 7 الی 8 ساعت کار آن، حداقل 20 تا 30 دقیقه دستگاه را خاموش کنید تا استراحت کند.
- دمای محیط باید در محدوده 10 تا 40 درجه سانتی گراد باشد.
- فیلترهای دستگاه باید حداقل هفتهای یکبار، شسته شوند. برای شستن آنها از آب مقطر استفاده کرده و بعد از خشک شدن کامل، آنها را در جای خود قرار دهید.
- آبی که در لیوان مرطوبکننده ریخته میشود باید تمیز و جوشانده باشد.
- آب موجود در این قسمت از دستگاه را باید هر دو روز یکبار تعویض نمایید. در این حالت، لیوان را نیز بهخوبی شستشو دهید.
- از ریختن آب بر روی دستگاه، خودداری کنید.
بر روی دستگاه اکسیژن ساز، چراغ های تعبیه شده است که وضعیت دستگاه را نشان میدهند. روشن بودن هرکدام از این چراغ ها، نشاندهنده وجود خطا در عملکرد دستگاه خواهد بود و آشنایی با آنها از ضروریات آموزش اصولی طرز نگهداری از دستگاه اکسیژن ساز است. برای رفع آنها باید از تکنسینهای مجرب کمک گرفته و یا به مراکزی که این دستگاه را خریداری کردهاید، مراجعه کنید.
L.P(low pressure) : این علامت که با چراغ زرد نمایان است، از پایین بودن فشار هوا خبر میدهد.
(power failer)P.F : با روشن شدن این چراغ که به رنگ قرمز است باید متوجه شوید که در برق ورودی، ایرادی وجود دارد.
O.P : این چراغ به رنگ سبز بوده و نشاندهنده عملکرد طبیعی دستگاه است.
(high pressure)H.P : چراغ قرمز نشان میدهد که جریان هوای ورودی بالا است.
برای این که دستگاه گرم شده و عملکرد طبیعی داشته باشد به 5 دقیقه زمان نیاز است. در استفاده از این دستگاه باید جریان اکسیژن را تنظیم کنید. درجه جریان و مدتزمان کار دستگاه، بر اساس تجویز پزشک، تنظیم میشود.
همچنین بخوانید : تفاوت دستگاه اکسیژن ساز خانگی و کپسول اکسیژن
مشاوره جهت تعمیرات اکسیژن ساز خانگی 04133362384
تعمیر دستگاه اکسیژن ساز در تبریز،نمایندگی دستگاه اکسیژن ساز در تبریز،علت بوق زدن دستگاه اکسیژن ساز،معایب دستگاه اکسیژن ساز،سرویس دستگاه اکسیژن ساز تبریز،تعمیر اکسیژن ساز تبریز،آموزش رایگان تعمیر تجهیزات پزشکی،تعمیر دستگاه اکسیژن ساز در تبریز،تعمیر دستگاه اکسیژن ساز تبریز،تعمیر اکسیژن ساز تبریز،تعمیر اکسیژن ساز در تبریز،تعمیر اکسیژن ساز آمریکایی،تعمیر اکسیژن ساز چینی،نمایندگی تعمیرات اکسیژن ساز زنیت مد،تعمیر اکسیژن ساز ایرانی،تعمیر اکسیژن ساز نفس یار سوشیا،تعمیراکسیژن ساز ترکیه،نمایندگی اکسیژن ساز سوشیا در تبریز،تعویض زئولیت دستگاه اکسیژن ساز،تعمیر دستگاه اکسیژن ساز در ارومیه،تعمیر دستگاه اکسیژن ساز در اردبیل،تعمیر دستگاه اکسیژن ساز در زنجان،تعمیر دستگاه اکسیژن ساز در میاندوآب،تعمیر دستگاه اکسیژن ساز در مهاباد،تعمیر دستگاه اکسیژن ساز در اشنویه،تعمیر دستگاه اکسیژن ساز در مراغه،تعمیر دستگاه اکسیژن ساز در مرند،تعمیر دستگاه اکسیژن ساز در میانه،تعمیر دستگاه اکسیژن ساز در مشگین شهر،تعمیر دستگاه اکسیژن ساز در ملکان،تعمیر دستگاه اکسیژن ساز در جلفا،تعمیر دستگاه اکسیژن ساز در کلیبر،تعمیر دستگاه اکسیژن ساز در سراب،تعمیر دستگاه اکسیژن ساز در سلماس،تعمیر دستگاه اکسیژن ساز در سردشت،تعمیر دستگاه اکسیژن ساز در خوی،تعمیر دستگاه اکسیژن ساز در بوکان،تعمیر دستگاه اکسیژن ساز در پیرانشهر،تعمیر دستگاه اکسیژن ساز در نقده،تعمیر دستگاه اکسیژن ساز در تکاب،تعمیر دستگاه اکسیژن ساز در ماکو،تعمیر دستگاه اکسیژن ساز در شاهین دژ،تعمیر دستگاه اکسیژن ساز در اشنویه،تعمیر دستگاه اکسیژن ساز در شوط،تعمیر دستگاه اکسیژن ساز در کردستان،تعمیر دستگاه اکسیژن ساز در سنندج،تعمیر دستگاه اکسیژن ساز در سقز،تعمیر دستگاه اکسیژن ساز در بانه،تعمیر دستگاه اکسیژن ساز در مریوان،تعمیر دستگاه اکسیژن ساز در هشترود